Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Tuesday, February 10, 2009

Kindle 2.0 from Amazon, avagy könyvtár kis helyen

Mi is az a Kindle, újabb kütyü? Igen ez egy elektronikus könyv, papirhatásu lapokkal, az első változatát már megcsodálhattam barátnőmnél, aki azóta is nagy örömmel használja.
Jeff Bezos, az Amazon alapítója, egy New York-i sajtótájékoztató keretében mutatta be, hogy mit tud a Kindle 2. Jócskán lefaragtak a Kindle-ből, az új verzió még az egy centiméteres vastagságot sem éri el és mindössze 289 grammot nyom.
A Kindle 2 az olyan új megoldásokkal, mint a lekerekített szélek, az öt irányban mozgatható joystick, vagy az újradizájnolt oldalnavigációs gombok, még Dieter Rams dizájnguru 10 pontos tesztjén is majdnem minden gond nélkül átment. Az akkumulátor készenléti idejét 25 százalékkal növelték, így egyszeri feltöltéssel akár két hétig is kihúzza, amennyiben csak olvasásra használjuk, de ha a wifi is be van kapcsolva, akkor csak négy-öt napig bírja. Az új Kindle-t február 24-től lehet megvásárolni, ugyanolyan borsos, 359 dolláros áron, mint az elődjét.
A memóriakapacitást hétszeresére növelték, így a 2Gb már több, mint 1500 könyv tárolására elegendő.
Itt lehet megnézni:
http://www.youtube.com/watch?v=p44WLYXA2ss&feature=related

0 Comments:

Post a Comment

<< Home