Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Tuesday, October 28, 2008

KEDVENCEIM A KAKTUSZOK


Ezeknek a növényeknek szárazságtűrő-képessége valóban rendkívüli. Akár évekig is képesek víz nélkül életben maradni, mivel sejtjeik különleges vízmegkötő vegyületeket tartalmaznak. A sivatagi környezetben élo emberek már régen felismerték, és igyekeztek kihasználni a kaktuszoknak ezt a tulajdonságát. A kaktuszgyűjtők leginkább a hihetetlen alakgazdagságot értékelik, mig a laikusok számára a kaktuszok csodálatos virágai jelentik a fő vonzerőt. A virág felépítése egyszerű, de virágtengelye megnyúlt, és pikkelylevelek takarják. A porzók, szirmok száma, a virágok színe, mérete, elhelyezkedése nagyon sokféle. Sokszor néhány óra elteltével már el is hervadnak, de olyan tömegben jelenhetnek meg a növényen, hogy a virágzás napokig vagy hetekig is eltarthat. A megporzást rovarok, madarak, denevérek végzik.
A kaktuszok nem igényelnek túl sok törödést, egy-egy átültetésnél azonban az elővigyázatlanságom miatt bizony a kezem néhányszor tüpárnává alakult, és tanulva ebből már óvatosabban közeledek a szúros szépségeim felé.
http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/568327713ofVhBb kaktuszimádóknak
http://npsnm.unm.edu/posters.html
http://www.arizona-horses.com/photo2.html
http://search.live.com/images/results.aspx?q=cactus&form=QBLH&scope=images#
http://www.cactus-mall.com/pictures/gallery.html név szerint, képpel rendszerezve
http://www.cactuslovers.com/ kaktuszbarátoknak
http://www.fotosearch.com/photos-images/cactus.htm kaktusz fotok müvészi kivitelben ha rákattintasz kinagyitva lathatod
http://www.desert-tropicals.com/
http://phoenix.about.com/od/arizonapicturesandphotos/ig/Cactus-Plants-and-Flowers/
http://www.cactus-succulents.com/cactus-photo-gallery.html

0 Comments:

Post a Comment

<< Home