Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Sunday, October 05, 2008

OCTOBERFEST


Tegnap octoberfest-i ünnepi táncest volt a tucsoni német klubban
Az idősebbek népviseletbe azaz bőrnadrágba, zergetollas kalapba ( zergetoll kalapdisz, ami nem toll, hanem a zerge nevü állat szakállszőrzetének csomóba kötése a kalapra) a nők dirdlibe oltoztek,
A német férfiak előszeretettel választanak maguknak ázsiai feleséget, igy az összképet meglehetösen szinesitettek a föleg, thai, kinai japán, de előfördult caribi es afrikai hölgy is. egy- egy német származású férfj oldalán.. A legérdekesebb számomra az volt, amikor ezek közül a hölgyek közül ,valamelyik német népviseletben jelent meg. A sötét börön kifejezetten jól mutatott a dirdli hófehér csipkés blúza, és köténye, a sötét lábon pedig a csipkés fehér harisnya.
Egy-egy ismertebb zeneszámnál, a zömében ismeretlen emberek kezükkel átfogták a mellette ülőt, és felsőtestükkel a zene ritmusára, hol jobbra, hol balra hajoltak. A hosszú asztalok szinte ringtak, a hullamzó mozgástól, és a jó éneklés után természetes volt egy pohár gyöngyöző finom sör lehajtása, amit mókás verses köszöntő elözött meg, hogy a finom nedü jobban csússzon.

A jó kedvü hangulatos estén mindenki jól érezte magát- mi is'

1 Comments:

  • At 10/07/2008 11:23 AM, Anonymous Anonymous said…

    Hello!Kellene egy kis segítség!Az egyik szomszédunk rokonai Tucsonban élnek,és már hónapok óta nem tud róluk semmit.Amennyiben tudnátok segíteni kérlek keress meg a bertagabor@page.hu email címen. Köszönöm.

     

Post a Comment

<< Home