Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Tuesday, February 17, 2009

Vámos Miklós: Utazások Erotikában


Vámos Miklós regénye egy férfi párkapcsolatain keresztül mutatja be hőse eletét, és egyben azt is, hogy miként látja a nőket egy férfi.
Dr Mester János kissé esetlen figura, aki hagyja magát sodorni az élettel, és mindig szinte csak véletlen folytán szerez magának nőt, és ha ez előfordul akkor nagyon hálas a Sorsnak.
Mindenki csak Jánoskának hivja, és ez sok mindent elárul a személyiségéről.
Goethenek körülbelül száz szeretője volt, ezt minden férfi irigylésre méltónak talalja, ahogy hősünk is Jánoska, aki mint Goethe kutató ténykedik (innen az alcim ) Az iró a gyerekorától elkezdve az időskoráig irja Jánoska történetét, a regény Magyarországon és főleg a volt NDK területén játszodik, igy akik egykor arra jártak nosztalgiázhatnak egy kicsit.
Utazás közben pedig felidéződött, hogyan is éltünk azelőtt, amikor még nem volt távirányító, számítógép, internet.
Maga a könyv római- és arab számos fejezetekből épül fel. Az arab számokkal jelzett részek mesélik el a jelen történéseit, a római számok pedig a múltét.
A könyv olvasása közben időnként hangosan felnevettem. Jó volt olvasni.
Zene: http://www.youtube.com/watch?v=5E4mBoGX6Dw&feature=related

1 Comments:

  • At 2/19/2009 9:40 AM, Anonymous Anonymous said…

    Vámos Miklós könyveit általában szeretem. Ezt is megvettem még valamikor tavaly. Nem volt rossz, de mégis az az író-olvasó találkozó maradt meg bennem, amelyiken Vámos végtelenül jó humorral előadta a regény megírásának történetét.
    Üdvözöllek.
    Polla

     

Post a Comment

<< Home