Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Wednesday, March 25, 2009

IRÁNY NEW YORK



Az úgy törtent, hogy családunk egyik oszlopos tagja, Amerika Nyugati partjáról áttelepült a Keletire, nevezetesen New York városaban.
Beköltözése után folyamatosan tájékoztatott minket, milyen új élmények érték, és egyben meginvitált minket. Mi ezt örömmel vettük, és úgy gondoltuk, ha lúd legyen kövér, a kilenc napba férjen bele a Metropolitan Opera es egy Broodway darab megtekintése is.
Az elképzelést tett is követte, megrendeltük a repülőjegyet, és ekkor ért miket a meglepetés, Tucsonból(Ez megletősen érhetetlen, hiszen egymilliós városról van szó) nem indul közvetlen járat New Yorkba, igy egy dallasi megállóval gyarapodott az útvonalunk.
Az utazás előtti napokban gyakran néztük, hogy milyen az időjárás ott fennt Északon , és mikor láttuk, hogy fagypont körüli, úgy került egyre több meleg holmink a böröndbe. A tucsoni enyhe telek miatt igen kevés a téli ruhánk, igy még ezeket is be kellett előbb szerezni. A téli holmik mellé kerültek az úgymond gálaruhák, mert ismerőseink figyelmeztettek, hogy arrafele igen elegánsan öltöznek az emberek pláne az Operában.
A téli öltözékek beszerzésében a legnagyobb gondot a zárt és meleg cipő
beszerzése okozta, ja meg még az, hogy kb. öt éve nem volt a lábamon zárt cipőt, és emiatt komolyan aggódni kezdtem.
Aztán ez is megoldódott, mert megvettem a világ legrondább, de egyben a legkényelmesebb cipőjét is, ami a következő 9 napban igen jól kiszolgált.
Elérkezett az utazás napja, már éppen kiléptünk a házból, mikor megcsörrent a telefon, és egy gépi hang tudtunkra adta , hogy törölték a dallasi járatot. Na ez is jól kezdődik' Kimentünk a reptérre, ahol módositották az útvonalat, és két órai várokozás után felszálltunk a Chicago -New York vonalra, de ezt megelőzte a cipőlevétel és egyéb macerák, amik a mostani repüléseket jellemzik
Az út kb 7 órás volt nem számitva bele a tucsoni két órát, ami az útvonalmódositás miatt adódott, hisz mi Amerika déli részéről , ami igen közel van a mexicói határhoz, utaztunk fel Északra és egyben Keletre is.
Amikor este tiz óra felé kinéztünk az repülőgép ablakából már kezdtek felcsillanni a fények, amik egyre erősödtek,ahogy közeledtünk, és amikor már igazán a város fölé értünk addigra tökéletesen elvarázsolt minket a pazar csillogó, villogó látvány, az allattunk levő lüktető, rohanó,hatalmas csoda NEW YORK.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home