Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Monday, February 23, 2009

BUDAPEST ANNO 1936


"Budapest anno 1936. (amit a blogodban sajnos már nem lehet megnyitni) úgy gondolom azonos a *Bada i Buda*, azaz Fürdőzz Budán című, tíz és fél perces alkotással, ami a következő linken még megnyitható, és valóban érdemes megnézni.

http://svtplay.se/v/1371245/oppet_arkiv/bada_i_buda
Van benne minden: légifelvételek, Halászbástya, díszőrség, Lánchíd, néptánc (kötelékben végrehajtott borospalack-szlalom, már ezért érdemes megnézni!), Hősök tere, Nagy-Magyarország virágokból, Vajdahunyad vára a Városligetben és persze fő attrakcióként Budapest fürdői, melyeket a riporter a világ legszebb fürdőinek nevez Európa legszebb városában. A film minősége is nagyon jó, a képek hihetetlen frissességükkel azt a benyomást keltik, mintha ott, vagy inkább akkor itt lennénk! Valóságos időutazás! Régi Böske-híd, régi autók, régi fürdőruhák, régi hullámfürdő(!), régi falombok régi szélben, stb.
Még, üresek a dombok is! Mára viszont sajnos (Budapest tüdeje) teljesen beépült."

K0sz0n0m Katinak, aki a fentieket megirta, és megtalálta újra ezt a valóban érdekes
filmet.
Zene: Weygand Tibor es az Odeon tanczenekar Budapest
http://www.youtube.com/watch?v=bW9LJk4s1pM&feature=related

0 Comments:

Post a Comment

<< Home