Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Friday, March 27, 2009

NEW YORK SOHASEM ALSZIK




Megérkeztünk a La Guardiara , és a csomagjaink sem tüntek el.
Kilépve a repülőtérről csak sárga szint láttunk, mert ameddig a szemünk ellátott sárga szinü taxik sorakoztak , kaotikus rendetlenségben, utasra várva. Némelyik taxiból kiszállt a vezetője, igy rögtön megállapithattam, hogy az indiaitól a törökig elég sok nemzet képviselői vezetik a new yorki taxikat, turbánban vagy annélkül.
Az első percekben amit a városból érzékeltem hogy ez maga a káosz a köbön,. Ez az érzés még eltartott vagy két napig, mire a “vidéki kislány “ némileg megszokta a nagyváros hangjait.
Manhattan kellős közepébe igyekeztünk, és nemsokára megálltunk egy nagy épület előtt, ahol a következő napokat töltöttük.
Kivettük a taxiből a böröndjeinket, és azokkal megpróbáltunk átmenni az utca másik oldalára , de ez nem bizonyult egyszerü feladatnak. Az autók hangosan dudálva, centiméter távolságra tölünk cikkáztak, időt sem hagyva, hogy legalább egy lépést tegyünk előre, aztán egyikük végre megkegyelmezett nekünk és végre áttérhettünk a másik oldalra.
Közben megérkezett vendéglátónk is , és felkalauzolt minket 45.emeleti lakásába
A lakas 55 nm körüli, praktikus beépitett bútorokkal, és hatalmas ablakokkal rendelkezett, melyeken ha lenézett az ember szinte megszédült .
Ledobva böröndjeinket, boldogan indultunk az esti város felfedezésére. Aztán jött a meglepetés, hiszen alig mentünk két blokkot és máris belebotlottunk a csodába, amit úgy hivnak , hogy Times Square.
Szemünket elkápráztatta a mindenhonnan villodzó többemeletnyi, pulzáló, csillogó szines fénytömeg , a bukósisakos lovasrendörök, a mindent elsöprő kocsi és embertömeg, ahonnan különböző ismeretlen nyelvek , kattanó fényképezőgépek, és csodálkozó hangok hallatszottak. Annyira lenyügöző volt a látvány, hogy percekig
álltunk, és körbeforogva szivtuk magunkba a látványt.

http://www.youtube.com/watch?v=f34r4A6HJU0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=KMxQ9Ntc9XQ&feature=related

0 Comments:

Post a Comment

<< Home