Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Friday, February 26, 2010

TILIKUM A BÁLNA

Megölte gondozóját a gyilkos bálna a floridai Sea World ben
Dawn Brancheau gyermekkora óta foglalkozott állatokkal és szenvedélyesen szerette 6-7 tonnás  kedvenceit
Hogy mi történt pontosan az még nem világos. A gondozónőt a medence partjáról ragadta el a bálna és húzta le a víz alá. Hogy kibontott haját  kapta el, vagy a derekát, ,arról eltérően nyilatkoznak a szemtanúk. Kollegái azonnal segitségére siettek, de már nem tudták megmenteni a szimpatikus gondozót.
Tilikum, a bálna sorsa bizonytalan, a show müsort ideiglenesen bezárták.
Magam is részt vettem ilyen előadáson, ahol  azt tapasztaltam, hogy az itt levő állatokat nagyon szeretik és jó körülmények között tartják.
Persze  ez kőkemény üzlet, hiszen a  Sea World -be a belépőjegyek borsos árúak, viszont cserébe olyan  hatalmas élménnyel leszel gazdagabb, amit jóideig feledni nem tudsz, mert olyan profi módon van összeállitva, bemutatva az egész show.
Lehet, hogy mi emberek olyan önzők vagyunk, hogy  szórakoztatásunkért, állatokat kényszeritünk rabságra és csodálkozunk, ha ilyen baleset történik vagy csak egyszerüen Tilikum játszani akart és baleset történt?
Ha a cimre kattintunk egy  San diegoi ,Sea Worldben készült  filmet látunk  tréning közben.
A képet tavaly összel készitettem  San Diegoban .

0 Comments:

Post a Comment

<< Home