Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Saturday, August 21, 2010

A HAJÓN (13)

Az útat Amerikától Angliáig 5 nap 6 éjszaka teszi meg a Queen Mary 2.
A  második nap.reggelén 10 orakor arra ébredünk ,hogy a hangosbemondó  mentési gyakorlatra hivja a személyzetet pedig mi még úgy aludtunk volna.
A nagy álmossagnak az az oka, hogy mióta hajóra szálltunk, minden nap egy órával előbbre kellett tolni az óránkat, mert  kelet fele haladunk.
Óraállitásban már hatalmas gyakorlatunk van, hisz útunk során már találkoztunk vele és néha  számunkra nem a legkellemesebb módon.
A  hajó 12.emeleti térképén látszik a hajó mai útvonala, és éppen most haladtunk el az egykori, elsülyedt Titanic romjai fellett.
Furcsa volt arra gondolni, hogy az egykori hajó a Titanic jéghegynek ütközött , amikor most az Atlanti Óceán  hullamain szikrázik a napfeny és a vizhőmérséklete  plusz 21 Celsius fok., a vizmélysége pedig  alattunk majdmen 4 kilométer. Ez nem semmi!
A hajón  28oo  utas van, ebből kb 5oo német , mert miután Southhamptonban megáll a hajó, utána Hamburg fele veszi az útját.
<><>
<>
<><>
A hajó haladási iránya és napi útja
Délelőtt voltunk a Planetáriumban, délben a Brittannia étteremben ebédeltünk, voltunk 5 óra teán és táncoltunk. Egész jó itt a hajón.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home