Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Monday, December 22, 2008

77 FILMAJÁNDÉK a karácsonyi időszakban

A NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum) gyűjteményéből 77 válogatott filmet tett elérhetővé bárki számára. A válogatásban csupa szórakoztató, elgondolkodtató, emlékezetes film- és televíziófelvételt találhatunk.


Csak néhány cím ízelítőül: A Pál utcai fiúk 1968-ból, Valahol Európában 1947-ből, Stúdióbeszélgetés Horn Gyulával a szovjet haderőcsökkentési bejelentésről (1988), Öveges professzor és Heki kutya, Nagy Imre temetése, a Magyar Világhíradó több adása a harmincas évekből, úgy mint Horthy köszöntése nevenapján (1931), szilveszter éjszaka Budapesten 1935-ben, és még sorolhatnám. Tehát egészen 1931-től, a Magyar Világhíradó adásaitól a 2006-os Megasztár döntőig szemezgethet mindenki saját kedve szerint a listából. Egy egyszerű regisztrációval pedig több ezer órányi filmarchívum nyílik meg előttünk. Már ha szeretünk tátott szájjal igazi filmínyencségeket nézni.:) Persze, akit a televízióműsorok korábbi adásai érdekelnek, az is jó helyen jár, ha a NAVA oldalát böngészgeti, hiszen a Duna TV és a TV2 szinte összes ismertebb műsora is megtalálható a palettán.

http://77filmajandek.nava.hu/

0 Comments:

Post a Comment

<< Home