Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Tuesday, December 08, 2009

ITT SINCS KOLBÁSZBÓL A KERITÉS !


Naponta kapok segitséget kérő leveleteket Magyarországról, és bár sok a tennivalóm a közelgő ünnepek előtt mégis reagálok erre.
Mint a fenti cimben jeleztem errefele sem kolbászból fonják a kerités!
Amerika a lehetőségek a hazája, de ez nem azt jelenti, hogy Amerikában kizárólag gazdag emberek élnének.
Az emberek itt is keményen megdolgoznak a pénzükért. Az üzletekben megszokott látvány, hogy még 7o éven felüli emberek is dolgoznak, nyilván azért mert szükségük van a pénzre.
Rengeteg ember vesztette el az állását mostanában,üzletek, bankok, éttermek mennek tönkre,az árak pedig egyre feljebb mennek.
Többmillió ember nem jár orvoshoz, mert nem telik a drága egészségbiztositásra.
Gyermekgondozási segély nem létezik. Az anyukáknak hat héttel a szülés után munkába kell állniuk.
De az emberekben müködik a segiteni akarás ,mert ha megunják a holmijukat akkor nem
a kukába dobják ki, hanem felajánlják szegényebb embertársaiknak.
Amerika tele van használt cikkekeket, ruhákat áruló boltokkal,ahova a tehetősebb emberek ingyen beadják a ruháikat és egyéb használati cikkeiket és azokat ezekben a boltokban meltányos áron meg is lehet vásárolni. Ezekben az üzletekben senki nem szégyel vásárolni, merttudják az ebből befolyó összeget karitativ célokra használják, tehát evvel segitenek a rászoróknak.
Amerikában mindenki ennivalóhoz juthat, az is akinek nincs pénze erre. A mindenhol felállitott Food Bankokba (Élelmiszer Bank) bárki bemehet, és ott bőségesen ellátják élelemmel.
Ezeket az élelmiszereket szintén közadakozásból gyüjtik össze, a mindehol felállitott
dobozokba kérés nélkül helyezik el az amerikaiak az élelmiszeradományaikat, de ehhez még hozzájárulnak az intézmények is.
Élelmet adnak, azonban az élet más terheit nem vállalják át, ezt sajnos mindenkinek magának kell megoldania, és ezt előbb utóbb meg kell tanulnunk.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home