Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Saturday, September 18, 2010

ALAGÚT a La Manche csatorna alatt (47)

Az utazási előkészületek a Eurostarral való utazáshoz szinte ugyanazok voltak, mint egy repülőgépre való feljutás előtt, átvilágitás,  és egyéb biztonsági intézkedések.Ezek után várnunk kellett, mig megadták a jelet, hogy beérkezett a szerelvény. Mozgólépcsővel  vagy lifttel a felsőbb szintre mentünk, ahol már ott állt a csillogó villogó gyönyörü vonat, melybe beszállhattunk.  Elfogaltuk a helyünket és nemsokára elindult a vonat.
Elöször lassan mentünk, majd  nemsokára rákapcsolt a vonat  nagyobb sebességre, és azt vettük észre, hogy a mellettünk levő autópályán haladó autók rendre lemaradnak mögöttünk.
Az alagút megépítése a La Manche csatorna alatt forradalmasította a szigetország és Európa közötti közlekedést. Amíg korábban a London–Párizs közötti távolságot – szárnyashajóra átszállva – hat óra alatt lehetett megtenni vonaton, addig a Csalagúton át a menetidő 2 óra 15 percre csökkent. De 2 óra 40 perc alatt Londonból már Brüsszel is elérhető
A vonatok 300 kilométeres sebességgel közlekednek, kivéve az alagútat , ahol a sebességet 15o kilométerre csökkentik. A csatorna alatti töltött idő 2o perc.
Utazás a Eurostarral  http://www.youtube.com/watch?v=Bf88zC7pTtM

0 Comments:

Post a Comment

<< Home