Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Wednesday, September 15, 2010

ANGLIA,YORK,National Railway Museum (42)

Ha valaki Yorkban jár és szereti a vonatokat, akkor illik elmennie az ott található vasútmúzeumba.
Jó messze volt a szállodánktól, irtóra kifáradva értünk oda. És jött az első meglepetés a kiállitás ingyenes, a második meglepetés pedig maga a múzeum volt. Nagyon jól összeállitott, különleges vasúti bemutatót láttunk, és már a fáradtságunk is elmúlt a sok érdekes látnivalótól.
A National Railway Museum a világ legnagyobb vasútmúzeuma 2001-ben nyerte el az európai Év Múzeuma címet. A vasút közel 200 éves történetét bemutató kiállításon a látogatók kipróbálhatják a váltók állítását, bemutatják hogy müködött a gőzmozdony,megtudhatják, hogy mi tette Stephenson Rocketjét olyan sikeressé, megláthatják milyen egy mozdony alulról, megismerhetik a 19. és 20. századi egyenruhákat és gördülő szerelvényeket, megnézhetik Viktória királynő vonatát, de megcsodálhatják a legmodernebb újításokat is.
Mikor kijöttünk a kiállitásról láttuk, hogy a városból erre a célra üzemeltetett kisvasúttal is meg lehetett volna közeliteni a múzeumot, hát igy  bizony könnyebb lett volna. Lényeg az, hogy a vasútmúzeum nagyon tetszett.
A vasútmúzeum oldalához katt a cimre.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home