Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Sunday, September 12, 2010

CONWY, WALES (36)

A conwyi vár Észak-Wales egyik műemléke, amely Conwy településről nyerte a nevét (néha Conway írásmóddal). 1283 és 1289 között épült I. Edward angol király második walesi hadjárata után.
 A várat azért épitette I. Edward angol király, hogy a hatalmas épitmény félelmet keltsen a walesiekben, és ne próbaljanak ellenállni neki.
Amikor megpillantottam a várat , rögtön  az iskolában tanult Arany János vers a Walesi bárdok  sorai jutotttak eszembe ( katt a cimre)
Több órát töltöttünk a vár felfedezésével, igen komoly, erőt fitogtató, hatalmas épitmény. Kevés  helyen látni ilyen jó állapotban levő, ebből az időból származó épitményt, amely már átesett több restauráláson, de zömében eredeti elemeket tartalmaz.
1986 óta a vár a Világörökség része.


Conwy a  fallal körülvett középkori városok gyönyörű példája. A Conwy Kastély nyolc lőréssel ellátott tornyának látványa uralkodik a városon. Alakját leginkább az határozza meg, hogy sziklára épültek az alapjai. A legszebb kilátás a Conwy folyón túlról nyílik, melyhez a Snowdonia vonulatai adnak drámai hátteret. A városfal háromnegyede, 22 tornyával és három eredeti kapuval együtt épségben fennmaradt.
Kellemes sétát tettünk itt, ebben a kedves jó hangulatú városban, ahol a kiváló állapotú régi házak mellett még Nagy Britannia legkisebb házat is megnézhettük.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Personalize your own photo slideshow

0 Comments:

Post a Comment

<< Home