Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Tuesday, August 31, 2010

ANGLIA,BIRMINGHAM (26)

 
 
Megint vonatra szálltunk.
London után Anglia második városára Birminghamra esett a választásunk.A zürös, stresszes London után megkönnyebbülés volt az itteni nyugalom és a birminghami (astoni )emberek kedvessége.

 Már eddig is feltünt  hogy Angliában, nagyon sok az arab, ezt Birgminghamban fokozottan éreztem, a nők csadorban a férfiak hosszú ruhában járnak, kelnek, mintha csak valamilyen arab ország kellős közepén lennénk. Több alkalommal láttam egész arcot eltakaró ruhában nőket, csak a szemüknél volt  csak egy kis kivágás. Elöször azt hittem valami kandi kamera van a dlologban, de aztán rájöttem ez teljesen megszokott látvány errefele.
 Egyszer egy birmighami utcán sétálva ,egy szórakozóhely előtt biztonságiak álltak és a bemenő fiatalokat megmotozták.
Csodálkozásunkra közölték muszáj mert már többször is előfordult, hogy  az este folyamán előkerületek a kések.
Visszafele ugyanerre mentünk haza, a szórakozóhely éppen zárt és most azt láttuk, hogy  a biztonság kedvéért két rendőr autó is védte a fiatalokat egymás ellen. Nem volt túl bizalomgerjesztő a dolog.
Ha tudtunk sétáltunk  a gyönyörü parkokban , azonban az idő itt nem volt kegyes hozzánk , elkezdett esni az eső, hüvös lett. Elővettük  a púlóvereinket, meleg holmijainkat . Naponta  csak pár esőmentes óránk volt, amit persze azonnal kihasználtunk sétára, városnézésre. Ennek ellenére nagyon jól éreztünk magunkat, mert szállásunk igazán minden igényt kielégitő volt, még a napi lúdetetés is belefért a környéken levő pici tó jóvoltából.
 A rossz idő ellenére hat nap után  kicsit fájó szivvel indultunk új cél felé.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Slideshow design generated with Smilebox

0 Comments:

Post a Comment

<< Home