Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Monday, August 23, 2010

LONDON: WESTMINSTER APÁTSÁG, LONDON EYE (23)

Lady Chapel

Ma borús rossz időre ébendünk. Álmosan , nem nagy lelkesedéssel készülödtünk megnézni a Westminster Apátságot. Pulóvereinket nyakig felhúzva borzongva léptünk ki az ajtón.
Szerencsére a szálláshelyünk kitünő fekvésének (Victoria Station melllett) nem sokat kellett gyalogolnunk mire megpillanhattuk a csodálatos épitményt, mely az angol királyok koronázási helye is egyben.( katt a cimre)
Legútoljára 1953 ban Ezsébet kiálynőt koronázták meg itt.
Az apátsági templom az uralkodók tradícionális temetkezési helye, itt nyugszik többek között Hitvalló Edward, V. Henrik és VII. Henrik. Itt temették el I. Erzsébetet és ellenfelét Stuart Máriát.
 Az apátság különleges síremlék-gyűjteménnyel bír, hiszen több, mint háromezer embert temettek el itt, köztük államférfiakat, tudósokat (Darwin, Livingstone, Newton), költőket (Tennyson, Dickens, Kipling) és zeneszerzőket (Händel), Laurence Olivier,
A belépőjegy árában benne foglaltatik egy hangos útmutató is, Magyar nyelvüt is lehet kérni.
Az épületben fotózni nem lehet, mert ez egy szent hely és mai is  müködő templom.
Egy egész délelőttöt töltöttünk itt el, végig nézve, hogy mlyen épitészeti és szobrászati csodákra kész az ember.




Kilépve az épületből  örömmel tapasztaltuk, hogy megjavult az idő. Ragyogó napsütésben folytattuk az  utunkat a London Eye felé, és a hullámzó embertömeggel nem törödve megvettük a jegyet 2o pec sorbaállással, majd újabb sorbaallás következett mig beléptünk az átlátszó kabinba és az  lassan körbefordult velünk. Fentről megcsodálhattuk az alattunk levő  Temzét, a hidakat, a Big Bent  Parlamenttel  és az egész csodát, amit Londonnak hivnak.

Click to play this Smilebox scrapbook
Create your own scrapbook - Powered by Smilebox
Free digital scrapbook personalized with Smilebox

0 Comments:

Post a Comment

<< Home