Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Sunday, August 22, 2010

A KIRÁLYNŐ PALOTÁJA, BUCKINGHAM PALACE (22)

II. Erzsébet az  Egyesült Királyság királynője éppen Skóciában pihente ki a a monarchia kormányzásának fáradalmait, igy lehetőségünk nyilt arra, hogy távollétében betekintést nyerjük londoni rezidenciájába a Buckingham Palace -ba.
Ezt onnan tudtuk hogy ott tartózkodását a királyi család oroszlános-egyszarvú zászlója  jelzi, ami most nem volt felhúzva, valamint az egyik teremőr tájékoztatott minket, hogy Her Majesty, most éppen Skóciai birtokán tartozkodik .
Röpke  negyven percnyi sorbaállás után, kezünkbe tarthattuk a belépőjegyet, miután megvivtuk harcunkat a pénztárossal, aki nem tudta kiszámolni mennyi a visszajáró  összeg !!! ( Ha ezt a Királynő megtudná)
Azonban hiába tartottuk már kezünkben a becses jegyet, bemenni csak meghatározott időben lehetett, igy kénytelenek voltunk várni. Várakozás közben vettük észre, hogy 11.3o perc van és ilyenkor esedékes az őrségváltás a Palota előtt. Emberek ezrei várták ezt a pillanatot és nemsokára minket is magával ragadott a tömeg , és hiába akartuk, onnan már kijönni sem lehetett.Az egyetlen dolog , amit tenni tudtam, hogy jó magasra emeltem kezem, benne a fényképezőgéppel és vaktában kattintgatni kezdtem.
Aztán nagy nehezen kiszabadultunk a bábeli nyelvzavarból, a tömegből, és ekkor  egy másik helyszinről újabb őrségváltok közeledtek, már nem számitva rájuk eltettem a fényképezőt, igy csak  hátulról tudtam őket lefotózni.
Állatszerető ember lévén kissé megnyugodtam, mert nemrég olvastam, hogy most már müanyagból készülnek ezek a nemrég még  medveszőrből megmunkált, látványos sapkák.

Újabb sorbaállás után végre bejutottunk  a Palotába és a látvány elbüvölő volt.
A palotából 19 szobát nézhettünk meg, ami pazar berendéssel, értékes képekkel, szobrokkal és mindenütt királyi pompával van berendezve.
A Buckingham Palace 1837. óta az angol királyi rezidencia. A palota – bár a Királyi Gyűjtemény páratlan darabjaival van berendezve, illetve díszítve, nem művészeti galéria vagy múzeum, hanem egyike a világ jelenleg is aktívan működő királyi udvarainak.
A szobák a Royal Collection legszebb kincseivel, angol és francia bútorokkal, Sevres-i porcelánnal vannak berendezve, a falakat Rembrandt, Rubens, Poussin and Canaletto festményei díszítik.
A dísz szobák közül megtekinthető az díszebédlő (State Dining Room), a kék terem (Blue Drawing Room), amelyben Viktória királynő koronázása előtt 1838. májusában az első bált tartották, és a zeneterem (Music Room vagy Bow Drawing Room) is, ahol a canterbury érsek eddig négy királyi csecsemőt keresztelt meg.
Van mit nézni, hiszen Anglia királynője birtokolja a világ egyik legnagyobb, és legértékesebb szépművészeti gyűjteményét.
Egy kisebb bemutatón megnézhettük a Királynő által a közelmúltban viselt ruhákat is, amit különböző ceremóniákon viselt.

A királyi palota boltjában fedeztem fel a királyi Tokajit












A Buckingham Palace ban nem lehet fényképezni, ha rákattintasz a cimre, kis videot láthatsz belülről
Egyéb linkek

 http://www.woodlands-junior.kent.sch.uk/customs/questions/london/buckinghampalace.htm
http://uk.reuters.com/article/idUKRTR246PO

Click to play this Smilebox photo album
Create your own photo album - Powered by Smilebox
Create your own photo album

0 Comments:

Post a Comment

<< Home