Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Saturday, August 21, 2010

LONDON 1 (21)

Érdekes város, mértékadóan elegáns vagy  lepukkant, gyönyörú vagy giccses ez mind egyszerre London.
Hol szabályosan rendezett és fésült, hol összevissza, szabálytalan.
Egyiptom kincsei, sötét pubok, katedrálisok, parkok, paloták, furcsa szokások  a monarchia , a jogrend ez mind egyszerre London.
A hömpölygő tömeg,, ami mindenhonnan ki és beömlik mint egy sohasem szünő lávafolyam,  az emeletes piros buszok, a mindenféle náció, az, hogy angol arcot nem látni, már amilyennek az igazán igazi angol arcot a régmúlt portréi után elképzel az ember, ódon londoni fekete taxik, mintha ezernyi  bogár szaladna az úton,
szines turbánú, homlokukon piros jelet viselő  indiai férfiak, a szivárvány szineit ruháin felsorakoztató asszonyaikkal,  a mindenért való állandó sorbaállás, az örült zaj, forgalom, a hihetetlen magas árak, ez az örült ez a széditő, fárasztó, ez mind London.
A finom, elegáns öltönyökben járó férfiak, a ledér ruhás nők, a mértéktaró elegancia és az olcsó vásári öltözék- ez mind London.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home