Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Tuesday, August 24, 2010

LONDON, PICCADILLY CIRCUS, TRAFALGÁR TÉR (24)

<><><><><><><><>
<>
<><><><><><><><>
Piccadilly Circus
Délelőtt elpöszpögtuk az időt, és kb 12 óa fele indultunk útnak, hogy elöször metrójegyet vegyünk.
Természetesen ezért is sorba kellett állni, méghozzá sokat, mig végul megtudtuk egy jegy ára 4 fontba kerül.

Egy másik megoldásban kettönknek 11 fontba került, egész napi minden vonalra érvenyes metróegy. Ezt választottuk, és elöször sokat mérgelödtünk, de aztán rájöttünk, hogy müködik az önmüködő beléptetőrendszer, és ment minden mint a karikacssapás.
Eljutottunk a Piccadilly Circus hez, ami engem kissé hidegen hagyott, de megnéztünk, utána a Trafalgar tér következett, ami igazán impozáns szőkőkútjaival, szép szobaival. Az innen nyiló National Art Gallery mentünk Picasso, Renoir, Rembrant, Velazques, Van Gogh és Rubens képekeben gyönyöködtunk A múzeum ingyenes, ez igen meglepő az amúgy drága Angliában.

Ezek után a Temze fele vezett az útunk, kicsit megpihentünk a séta közben. Hazafele megvacsoráztunk a tegnap felfedezett Wasabi étteremben.
Édekesség évente 27 mllió vendégéjszakát regisztrálnak Londonban , ahol egyébként 7,2 million lakos él.

Járva az utcákat jogosan felmerül a kérdés van e vérbeli lndoni- hiszen szinte csak ázsiai, indiai és más szinesbörüeket lehet látni az utcákon . Ebből a nemzetközi kavalkádból az indiaiak, föleg pakisztániak vannak legtöbben. De nagyon gyakori az arab öltözet, és nagyon sokszor láttam ,szemüket sem mutató beburkolt nőket is.

Londonban kb. 3oo különböző  nyelvet beszélnek az emberek, az utcán járva mindenfelől más nyelvet hallasz. London igazi kozmopolita város.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home