Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Monday, September 06, 2010

NAGY BRITANNIA, WALES, LLANDUDNO (30)

A Chesteri rossz, koszos, sötét szállodában örömmel csomagoltunk össze, hogy  az új cél  Wales, Llandudno (  ejtsd Lendidno ) felé vegyük az irányt. A vonaton már ismerősnek tünt a táj, hiszen tegnap jártunk erre.
Az utazás rövid volt, hamar megérkeztünk a Kimmel Hotelbe, ahol  hat napot töltöttünk el, és mindvégig nagyon jól éreztük magunkat.
Gyorsan kicsomagoltunk és irány a tengerpart.
Wales jelképe, zászlója
Llandudno ma is annak az üdülőhelynek a hangulatát őrzi, ahová az újonnan megépülő vasúton tömegével érkeztek a nyaralók a 19. században. Több mint 700 m hosszú mólójával és fedett sétányaival a tengerparti üdülések aranykorát idézi.  Maga a város az öböl két földnyelve a Great Orme’s Head és a Little Orme’s Head sziklafokai között hosszan elnyúló partszakaszon épült ki, így szinte minden épületből egyformán szép kilátás lehet élvezni. A 207 méter magas Great Orme’s Head ma természetvédelmi terület, ám a bronzkorban rézbánya működött itt. Az ásatási terület a nagyközönség előtt is nyitva áll. A földnyelven korábban egy 6. században épült fatemplom állt, melynek a helyére a 13. században kőtemplom épült, amely azóta is működik, s legutóbb 1855-ben restaurálták. A csúcsra, ahol kis helytörténeti múzeum mutatja a be a környék múltját és élővilágát, a Great Orme Tramway siklóval lehet eljutni (ilyen siklók v. utca villamosok működnek San Fransiscoban és Lisszabonban)

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Create your own slideshow design

0 Comments:

Post a Comment

<< Home