Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Monday, September 06, 2010

NAGY BRITANNIA, a szállodákról (29)


Ime a zsinórral feloltható lámpa
Erre a bútorra is igazán  ráférne már  egy kis felújitás.
 Az angliai  szálláshelyekről, szállodákról nehéz röviden irni , ahány annyiféle, de a főbb jellemzők a következők
Szükek, kicsik és össze- vissza tákoltak, néhol igen rossz fekvőhellyel, lepukkant butorokkal, és szinte mindegyiknél a legkényesebb pont a fürdőszoba.
Majdnem  mindegyiken látszik, hogy a fürdőszobát utólag alakitották ki , ez persze  mindig a szoba rovására ment.
Sok helyen találkoztunk olyan fürdő és mosdócsapokkal ( régi angol )amelyekből az egyikből tüzmeleg a másikból jéghideg viz folyt, igen ezeknél a csapoknál nem keveredik automatikusan  a kétféle viz, igy ha beállsz a zuhanyzóba és előbb a hideget nyitod ki jégcsappá  válik a lábad, mig megérkezik bele a felmentő meleg viz vagy ha forditva történik akkor pedig leforráz.
Voltunk olyan fürdőszobában is ahol a felső világitás felkapcsolásához nem villanykapcsoló, hanem egy hosszú zsinór állt rendelkezésünkre ezt kellett kissé oldalfele meghúzni, hogy világos legyen. Ez is régi angol módi.
A padló szinte mindenhol nyekergett, és hepehupás volt.
Volt ahol kopott, foltos  törölközöt akartak nekünk adni, és meg is voltak sértve, amikor visszadtuk és mást kértünk Ugyanezen a helyen a  még a szekrény is olyan koszos volt, amint betettem a nadrágomat csupa por lett, ki kellett mosnom.  Ez pontosan  a chesteri Stafford szállodában esett meg velünk, ahol még ezenfelül  a tulajdonosnő is kellemetlenkedett  velünk  http://www.staffordhotel.com/index.htm nem árt elkerülni. ezt a szállodát.
Amire igazán adnak az angolok a reggelihez való megterités, ez kivétel nélkül mindenhol szép mondhatni elegáns volt.
A szállodák árában általában  a reggeli is bentfoglaltatik, és a szobában kis tácán a vizforraló mellett még naponta elhelyeznek két káve vagy két tea megivásához való instant kávé és tea csomagot , mellé csomagolt kekszfélét, pici dobozos tejekkel együtt, a fürdőszobába pedig samponféléket.
Összegzésül  a magas anglia szállodai szobaárak nincsenek arányban a szinvonallal!
Vagy tüzforró vagy jéghideg...........
Természetesen ezt a  véleményt, azokról az angliai szállodákról mondom, ahol megszálltunk és ahol a fent leirtakat megtapasztaltam. Az összes angliai szállásunkból egyetlenegy szállodával voltunk elégedettek.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home