Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Saturday, April 04, 2009

TIMES SQUARE


Times Square


Nem is hagyományos tér, hanem az utcák közötti kiöblösödés. Láttuk reggeli, délutáni, esti, éjjeli arcát, mindegyik lenyügöző.
A város közepén a Time Square esténként olyan, mintha az évente New Yorkba látogató több mint 30 millió turista mind ott gyülekezne.
Nagyon sok itt a rendőr,- gyalogosan vagy lóháton. Sok dolguk szerencsére nem akad, rendhithetetlen nyugalommal állják a fényképezőgépek rohamát.
Szegény lovak sürün pislogva állnak az örökké villodzó hatalmas neonfények előtt, a turisták sürüjében, az autók dudálása és a hatalmas zaj közben.
Harmincnyolcezer egyenruhás rendőr dolgozik New Yorkban, több, mint bármely más amerikai városban. Éjjel nyugodtan haza lehet sétálni a színházból, vasárnap ki lehet menni a Harlembe, biztonságos a subway és az utca.
A Times Square képéhez már hozzátartozik a Naked Cowboy képe is, aki egy szál alsónadrágban pózol a hölgyek örömére, gitárral a kezében.
A gitár felső részén tizcentis nagy rés van, ide helyezik be a közös fotót kivánó hölgyek a tiszteletdijat.
Úgy láttuk a vállakozás sikeres anyagilag, persze ehhez vállalni kell a kb.6 Celsius fokban, a szinte meztelenül sétálás tényét.
Ő,és még az a nyolcmilliónál több new yorki , akik itt élnek, és naponta megtöltik az utcákat, visszaadhatatlan hangulatot kölcsönözve , ők, akik csak Nagy Almának becézik országnyi városukat, amiből mindenki haraphat magának, s még mindig bőven marad belőle.
Nézdd meg , Kattintsál a számozott kamerákra.
http://www.earthcam.com/usa/newyork/timessquare/index.php?cam=lennon

0 Comments:

Post a Comment

<< Home