Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Wednesday, April 01, 2009

ST.PATRICK'S DAY MANHATTANBEN 2oo9.márc.17.


Erre a napra a két programot terveztünk, egyet, délelőttre, - a St.Patrick napi paradét, délutánra pedig a Broadway valamelyik előadására való jegy beszerzését, ami nem kis feladatnak igérkezett,lévén tavaszi szünet.
Az irek nemzeti ünnepe marcius 17.-e tökéletesen beépült az amerikai ünnepek közé.
Ezen a napon nagy és diszes felvonulásokat tartanak a különböző városrészekben, zöldbe öltöznek,mókás, ir motivumos fejdiszekkel járnak, és estefelére már kiürülnek az ir söröskancsók , a többszöri töltögetések ellenére is.
11 órakor kezdödőtt a paradé. Az 5.ik út minden mellékutcája zsúfolva volt a várakozó felvonukókkal, aztán kezdetét vette a pompás paradé.
Megjelentek a különbőz ir és skót népviseletbe öltözött felvonulók, és a különböző iskolák növendékei, akik hangszerrel, zászlóval és sok egyéb, látványos eszközzel készültek erre az eseményre. Jöttek katonák, rendörök, tengerészek és sok mindenki más is, diszes ruhákban zászlót lengetve, sippal, dobbal. A felvonulás több órán keresztül tartott, és az 5.-ik út mindkét oldalát megtöltötte a nézelödő tömeg, melynek sürüjében éber fotósok vadásztak egy-egy érdekesebb jelmezre,vagy eredetibb arcra.
Az amerikaik imádják a látványosságot, és nagyon-nagyon értenek ahhoz, hogyan kell a szürke hétköznapokat szinessé tenni ezekkel.
Nézdd meg ez a helyszinen készült:
http://www.youtube.com/watch?v=bYgD0-FgnYA&feature=related

A délutáni program a jegybeszerzése volt . Választásunk a Mamma Mia-ra esett . Elöször elmentünk a szinház jegyirodájába, ahol horror áron kinálták a másnapi jegyet, végül a Times Square jegyirodájára esett a választásunk. Azt persze nem sejtettük, hogy mire odaérünk már hosszan kigyózik a sor, pedig meg ki sem nyitották a pénztárt.
Végül kb. kétórai sorbaállás után boldogan nézegettük a nehezen megszerzett jegyet.

http://www.youtube.com/watch?v=WY57jGNCN8Q az eredeti

Es a musical változatból
http://www.youtube.com/watch?v=XCP9WXlDRd8&feature=related

A musicalról annyit, hogy egyikünknek sem tetszett. Véleményem szerint a müvészet, nem a mikrofon hangerejében leledzik. Ami jó volt a rendezés, és a táncos betétek.
Ezt a délutánt jobban is felhasználhattuk volna. Tanulság: Legalább voltunk a Broadwayn.
Az már csak hab a tortán, hogy amikor visszajöttünk Tucsonban, kinyitottam az itteni újságot, és megláttam az ajánlatot "Mamma mia musical from Boadway." ..... ja, és mindez sorbanállás nélkül.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home