Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Monday, August 17, 2009

VELEM MINDIG TÖRTÉNIK VALAMI


Egyszercsak azon kaptam magam, hogy júliusban, végére értem a budapesti vakációmnak, és annak rendje módja szerint hajnalok hajnalán felkeltem, hogy a reggel 7 órakor induló Malév- Bp Amszterdam járatra felszálljak, hogy majd onnan folytassam útamat tovább az Óperencián túlra.
A Malév gép kis késéssel indult, aztán ezt a késést még meg is növelte, amikor végre megérkezett a tulipánok földjére. Hatalmas rohanás után, az éppen akkor bezárult ajtajú repülőgép látványa fogadott, felszállni már nem tudtam rá.
Mit mondjak, nem ugráltam az örömtől.
Sorstársam is akadt, egy szintén Amerikában élő hölgy, aki Budapestről a szintén Arizonába levő Phoenix városába tartott.
Most mit csináljunk tettük fel a kérdést magunknak, mire a repülőtériek,a repülőtér másik végében levő KLM deskhez küldtek, mondván ők majd segiteni fognak.Nem nagyon értettuk, hogy miért a KLM, hisz Continental es Malév gépekre szolt a jegyünk.
A desknél rengetegen álltak sorba, kénytelen kelletlen mi is beálltunk a végeláthata tanul hosszú sorba, miközben számolnunk kellett avval, hogy a hosszú sorállás miatt lekésünk minden más lehetséges aznapi verziót.
Nagynehezen odaértünk, a hölgy sajnálkozott, hogy a Malév gép késett, majd felvilágositott minket a problémánkon csakis a Continental tud segiteni, menjünk
az illetékes deskhez. Még azt is megjegyezte, hogy jó, hogy Amerikában élünk, mert ez segit majd a megoldásban. Csak kapkodtuk a fejünket, hogy miért, hisz ha magyarok vagyunk, akkor a megváltott jegyünk nem érvényes?
Odamentünk, a Continental deskhez, ami a hatalmas repülőtér másik végében volt, ott, ahonnan a gépünk eredetileg indult volna, és ismételten sorba álltunk, a sor természetesen itt is hosszú volt és mi újból végig álltuk. Mikor sorra jutottunk, a hölgy közölte velünk, hogy a Malév gép késése miatt csakis a KLM segit rajtunk, menjünk oda, mármint vissza a KLM deskhez, hisz a Malév a KLM- mel áll kapcsolatban
Visszamentünk és újra sorba álltunk. Nagy szerencsénkre csak ketten voltak előttünk.
Kivártuk és sorra kerültünk, közben persze mérges pillantásokat löveltünk a desk középen ülő hölgyre, akinek a többszöri sorbaállásunkat, több órás oda-vissza járkálásainkat köszönhettük, de ő nem zavartatta magát, hogy rossz felvilágositást adott nekunk, még bocsánatot sem kért.
A desknel többen dolgoztak, akihez kerültünk csigalassusággal kezdte el nézni a számitógépet, és mi már a több óras tortúra után kifakadtunk és bátorkodtunk ennek hangot is adni, mire az ellöttünk ülő hölgy, aki munkaidejének utolsó perceit töltötte, talan ezért volt a lassuság, átadott minket egy újonnan jött hölgynek, aki kb 1 perc után közölte velünk, hogy elvitett minket a biztonságiakkal, és garantálja, hogy sohasem hagyjuk el ezt a repteret.
Mondani se kell, hogy mindkettönk leánykori vágya volt, hogy az Amsterdam Airport Schiphol-on pergessük le élünk további napjait, de miután elénk dobta a repülőjegyeinket, úgy látszott ez a szép jővő kezd komolyá válni.
Na ennek már fele se tréfa'
Kértük hivják oda a fönököt, hogy vele beszéljünk, de erre nem voltak hajlandók.
Ott álltunk döbbenten, mi akik nem kevés pénzt adtunk a repülőjegyért, hogy mások hibájából késve érkezzünk a célpontunkhoz, és ráadásul még minket utasitanak rendre,
szivességet téve a pénzünkért?
Ha a Malév kapcsolatban van a KLM- mel, akkor miért szivességet tesznek, és miért nem a munkájukat végzik?
Pár perc álldogálás után, lesz ami lesz alapon, egy másik hölgyet választottunk, és kértem segitsen.Ő elöször gúnyosan rám nézett és azt kérdezte, velem is kiabálni fogsz?
Vettem egy hatalmas levegőt és nehezen álltam meg, hogy semmit se mondjak erre, mire nagykegyesen nekiállt nézni a lehetőségeket a számitógépen.( megjegyzem kiabálásról szó sem volt, csupán emeltebb hangon adtuk tudomásukra a történteket)
Amit sejtettünk az beigazolodott, az aznapi csatlakozás már nem volt lehetséges, igy szállodában töltöttük az éjszakát. Kaptuk cupont étkezésre is, persze mire a szállodába értünk, addigra már az ebédidő rég elmúlt úgy délután öt óra lehetett
(délelőtt 10 órakor indult volna a gépem eredetileg!! )
A szállodában felfrissitettük magunkat a kapott tisztálkodó csomag segitségével, és farkaséhesen estünk az étterembe vacsorázni. A vacsora elsőosztályu volt minőségét és mennyiségét illetően is.
Vacsora után némileg leengedtünk, bár a törtentek után nem volt könnyú, és elhatároztuk , ha már igy alakult ez a nap, akkor nem ártana egy kis városnézés. A szálloda buszával visszamentünk a reptérre, eurot váltottunk és felültünk egy vonatra, mely Amszterdam belvárosába vitt minket.
Az egész napos feszültség lassan kezdett oldódni, a csatornák, a lüktető vizi élet láttára. A keskeny és mives házak, a függöny nélküli ablakok, a biciklik csoportos csöngése, a lakóhajókon, a zajos kocsmákban ülő- álló hollandok látványára.
Amszterdam mint máskor is, most is elvarázsolt egyedi hangulatával.
Nagyon későre járt már, az utolsó szállodai busszal visszatértünk a szállodába, hogy aztán másnap megkezdjük, illetve folytassuk a nagy utazást.
Ezüton mondok köszönetet Évanak, aki ezen a kalandos napon velem tartott.
Click to play this Smilebox slideshow:
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a Smilebox slideshow

Saturday, August 08, 2009

MEGHALT CSEH TAMÁS


Augusztus 7-én, hatvanhat évesen elhunyt Cseh Tamás zenész, énekes, dalszerző és író - adta hírül a Színház.hu.

Egy fajdalmasan szep dal itt:
http://www.youtube.com/watch?v=dukoAaxVHUA&feature=player_embedded