Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Thursday, September 23, 2010

BRÜSSZEL, GRAND PLACE (50)

Mikor az interneten brüsszeli szállodát választottunk, előtérbe helyeztük azokat, amelyek a központban vagyis a Grand Place vagy flamand néven Grote Markt közelében vannak. Ez  a tér olyan meghatározó pontja  Brüsszelnek,  hogy szinte mindent ehhez viszonyitanak, ha helymeghatározásról van szó.
Itt található a brüsszeli városi múzeum, a Broodhuis, a gótikus katedrálisra emlékeztető  96 méter magas,impozánsan szép városháza ,valamint céhházak.
A téren régen piac müködött, amint a  neve is mutatja,  mai funkciója azonban nem piac hanem  turistalátványosság. Valóban az, mert elképesztően szép.
A házak dúsan aranyozottak, és szobrokkal diszitettek. Az itteni házak legtetején levő szobrok,valamint a házak érdekes lépcsőzetes homlokdiszitése igazán egyedi.
Brüsszel mindent megtesz az idelátogatókért, a téren egymást érik a  kosztümos ruhákban lévő felvonulások, paradék,koncertek és egyéb jóhangulatú rendezvények.
Ottlétünk alatt, csak ki kellett mennünk a Grand Place- ra és máris valamilyen atrakcióba botlottunk, hol vidám seregbe, régi puskát sütögető katonazenekarba, vidám óriásbábukat vivőkbe, hol
belga régiók ételeit kinálókba , és igy nemcsoda, hogy a Nagy Téren egész nap kattogtak a fényképezőgépek, müködtek a videofelvevők a turisták  igen nagy örömére.
A tér 1998 óta a Világörökség része.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
A slideshow by Smilebox

0 Comments:

Post a Comment

<< Home