Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Wednesday, December 22, 2010

VISSZAÚT, A NAGY KEDVENC NEW ORLEANS ( 85 )

Megérkeztünk New Orleansba. A szálloda szerencsére nem volt messze a pályaudvartól. Gyorsan letettük a cók-mókunkat és irány a New Orleans. Pár perces séta után már odaértünk ahol már javában zajlott az élet.
Volt aki mókás kosztümben, volt aki sport mezben, volt aki nagyon kevés ruhában, volt aki láncokkal, vagy vállán alvó macskával közlekedett. Az első pillanatban szinte meghökkentő volt, de ahogy beljebb jutottunk  már ránk is átragadt a jókedv, a vidámság, hiszen itt mindig buli van. A bárokból dübörgött a zene, a kezekben hatalmas daiquiris üvegek ( jég, gyümölcs, lime, citrom, rum citromizü üdítő keveréke )  az utca közepén ha egy ember elkezdett táncolni, hamarosan társa is akadt a háromévestől a kilencven évesig itt mindenki a zenére mozog, táncol, énekel kinek mihez van kedve.

Egy new orleansi kiratban láttam
 Az egyik bárban éppen bendzsón játszottak leültünk hallgatni . A szünetben megkérdezte a művész, hogy ki honnan jött, elég nemzetközi volt a hallgatóság Norvégiától Ausztráliáig.Amikor szünetet tartottak tovább mentünk, hogy mi  is beleolvadjuk ebbe az állandóan  ünneplő, vidám,  kicsit örült,zenés kavalkádba,  New Orleansba.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home