Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Monday, December 20, 2010

A HAJÓN, NEW YORK FELÉ ( 79 )

Végre rendesen kialudtuk magunkat. Utazásunk második napján, a reggeli után azt éreztük, hogy mozog minden körülöttünk, Bekapcsoltuk a hajó tv-t, mely jelezte, hogy  a tengeren 4-6 méteres hullámok vannak, az idő  pedig nagyon szeles.

Előszedegettünk mindent a tengeri betegség ellen, felragasztottuk fülünk mögé a tapaszt, bevettünk orvosságot, feltettük az hányinger elleni karkötőt. Szerencsére ezek segítettek nem lettünk rosszul, és az étvágyunk is kitűnő maradt. Az viszont furcsa volt, hogy egy-egy hullám lökés a folyóson a folyósó falához nyomott minket,  kicsit kísérteties volt a  hajó nyikorgó hangja, és furcsa volt az is, hogy az  ágy billegett alattunk.

 Kimenni nem lehetett az összes ajtót bedeszkázták, nehogy véletlenül valaki belessen a most egyáltalán nem kellemes habokba. Így bezárva, séta és friss levegő nélkül kicsit szárnya szegettek voltunk.Megpróbáltunk a hajón belül jönni-menni, hogy ne legyünk a kabinunkba zárva. Ez némileg segített, de nem volt az igazi. Vártuk a jó időt. De az idő most  nem volt kegyes hozzánk. Csak a hajó utazásunk ( öt nap, hat éjszaka ) utolsó előtti  napján lett szép idő.
Az óránkat egyszer már Angliába menet visszaállítottuk egy órával, a hajón pedig  egy nap kivételével ugyanezt tettük. Nyertünk hat órát.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home