Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Friday, December 17, 2010

BUDAPESTI ÉLMÉNYEK, DOLCSAJA VITA ( 73 )

Már régóta vágytam arra, hogy megnézzek egy szindarabot, amiben Csákányi Eszter játszik,de nyáron erre nincs alkalom. Ez most a négyhetes őszi budapesti tartozkodásom alatt valóra válhatott, hiszen már megkezdődött a szinházi évad, igy jegyet válthattam a Dolcsaja Vita cimü darabra. A darabot Peter Pavlac pozsonyi író irta, a valóságot és fikciót ötvözve, és Galina Brezsnyeváról, az egykori,  mindenható, szovjet pártfőtitkár, Brezsnyev  lányáról a 'vörös hercegnőről " szól.
 Pavlac színpadi fikciója a kilencvenes évek közepén, Galina 65 éves korában,  játszódik. Brezsnyevát lepusztult dácsájában (nyaralójában) meglátogatja Oleg, egy 30 körüli dokumentumfilmes, hogy interjút készítsen annak kalandos életéről. Hogy a széthullott nőből előcsalogassa az emlékeket, múltjának különféle szereplőit, férjeit, szeretőit el is játssza.
Galina Brezsnyeva  mindig a család fekete báránya volt, és  folyamatos botrányok között élt, alkoholista volt és elmegyógyintézetben halt meg. A BBC készített vele egy dokumentumfilmet, tulajdonképpen ez a darab alapja is.
Izgatottan vártam az előadást., és azt a percet, hogy Csákányi Esztert a szinpadon láthassam.Alakitása parádés volt. Fergetesen játszott ez a minden porcikájában tehetséges nagyszerü szinésznő.
Kedves Eszter köszönöm/köszönjük az élményt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home