Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Friday, December 17, 2010

BUDAPEST ( 71 )

Amikor Budapestre érkeztünk már két és fél hónapi utazás állt mögöttünk. Az arizonai Tucsonból indultunk augusztus elsején, vonattal, és ha nem is egészen, de  keresztül szeltük Amerikát és Észak felé tartva elértük New Yorkot. Itt hajóval folytattuk utunkat az angliai Southamptonba. Egy hónapig kalandoztunk a most nem ködös Albionban és eljutottuk Walesbe is. Aztán Belgium, Németország, Svájc, Ausztria majd Magyarország következett, mindez persze vonattal.
Kissé fáradtan, de annál boldogabban vettük birtokba budapesti szállás helyünket, rögtön mindent ki is csomagoltunk , mert négy egyhelybeni  hétre ezt már érdemes megtenni.
Ruháink így rendben, sorakoztak a szekrényben,( ilyet is rég láttunk már), és ezt még megfejeltük avval, hogy a már üres  csomagjainkat a lakás legkevésbé látogatott helyére tettük, mert hát ugye néztük azokat eleget az elmúlt időkben.
Gyorsan feltöltöttem némi élelemmel a háztartást, és nemsokára gyertyafénynél kezdtünk hozzá  első budapesti vacsoránknak.Túró Rudi,  kifli, kakaós csiga, Sió kajszilé, csabai kolbász, mackó sajt, zöld és fehér paprika , illatos muskotályos szőlő került az asztalra. Ennyi finomságot bizony rég láttunk, ettünk

0 Comments:

Post a Comment

<< Home