Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Monday, December 06, 2010

IRÁNY SVÁJC (61)

Koblenz p.u. indulás
A  koblenzi két kellemes hét letelte után, rutinosan pakoltuk össze a böröndjeinket. Mint otthon a szekrényben,  itt is megvolt mindennek a helye. Utazásunk alatt hatalmas böröndből élési tapasztalatra tettünk szert  és mostanra  kezdtünk csúcsokat döntögetni, mert, már szinte másodpercek alatt kaptuk  elő  a csomagból azt ,amire éppen szükségünk volt.
Hol volt már a kezdeti idők könyékig való turkálása a csomagokban, és kudarc esetén, a nem ritka teljes kipakolás,  míg végre megtaláltuk a keresett valamit.Gyakorlottságunk révén ezek  már tovatűntek.
A már kialakult böröndrendet időnként megzavarta az út során vásárolt egy- egy kisebb emléktárgy, de  bármennyire tetszettek tárgyak az utazásunk során, fájó szívvel  ott kellett hagynunk, hiszen ezek mind a bőröndünk tartalmát növelték volna. Csomagjainkkal egyébként mindig és mindenhol gond volt. Négy hónapi
készletünk meglehetősen különbözött az egy két napra utazók csomagjától és ez magával vonta a problémákat.
Szóval felszálltunk DB Bahn vonatára, hogy Svájcba, Zürichbe utazzunk.

Ezzel a vonattal utaztunk Zürichbe, itt még üres volt.

Útvonalunk  Koblenzból Zürichbe:
Koblenz

Mainz

Mannheim

Karlsruhe

Baden Baden

Freiburg

Base Bad

Basel

Liesta

Sissach

Aarau

Lenzburg

Zurich

 A vonatunk indulása 11.48 delelőtt volt az érkezés 17.12 délután. Az út csodaszép volt, Elsőnek, még egyszer megnézhettünk a Rajna mentét, mert vonatunk pont azon az útvonalunk ment, ahol néhány nappal előbb hajóval jártunk, majd az elképesztően szép svájci tájakra vitt minket.
Le sem tudtuk venni szemünket a szebbnél szebb látnivalókról, a kikészített olvasnivalók pedig  hamarosan visszakerültek csomagjainkba. A vonat utazás alatt a kalauz megkeresett minket jegy kezelés ügyben, viszont az útlevelünkre senki nem volt kíváncsi , aztán egyszer csak  megérkeztünk Zürichbe.


Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This free digital slideshow customized with Smilebox

0 Comments:

Post a Comment

<< Home