Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Tuesday, November 09, 2010

NÉMETORSZÁG, KOBLENZ (58)


Itt mérik a finom Krombacher sört
Brüsszelből az utunk a németországi Koblenzbe vezetett, most is vonattal  közlekedtünk. Koblenz városa a Rajna es a Mosel folyó összefolyásánál található, amit Deutsches Eck ( German Corner ) hivnak. Koblenz környéke  nagy  bortemelő vidék. A bor fajtája, amit itt termesztenek a rizling. Amerre a szem ellát a hegyek oldalában szőlő, szőlő minden mennyiségben. A táj nagyon festői , a folyópart az őszi napfényben csodaszép, a szállásunk kényelmes  és mi  úgy döntöttünk, hogy ezen a szép helyen , utazásunk folyamán elöször, két egész hetet  fogunk eltölteni, amit később sem bántuk meg.
Koblenz városában jól esett barangolni, jó hangulatú kellemes város, girbe gurba régi kis utcácskákkal, jó kocsmákkal, szép kirakatokkal ,sok látnivalóval, kedves  és segitőkész ittlakókkal.
Koblenzben  már kicsit "otthon voltam",  mert a német  termékek nagy részét  a budapesti élelmiszerboltokból vagy drogériákból már ismertem és ez lényegesen megkönnyitette az ottani két hétben  az aktuális vásárlásokat..
Az egymással szemben levő házak kiszögelései  érdekes képet adnak.

Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Free slideshow customized with Smilebox
AZ ALBUM KATTINTÁSRA INDUL.
Click to play this Smilebox slideshow

0 Comments:

Post a Comment

<< Home