Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Tuesday, November 09, 2010

BELGIUM, GHENT (57)



BELGIUM, GHENT



"Gyakorlott" Belgium járóként ültünk megint vonatra a Brüsszel Midin, hogy Ghent fele vegyünk  most az irányt.
A jegy vételnél megdöbbentünk, hogy a jegy ára ugyanannyi, mintha Bruggebe mentünk volna, holott ez sokkal közelebb van.. Mit lehet tenni ,annyi amennyi.
Szóval elindultunk Ghent fele és nemsokára meg is érkeztünk.Belgium negyedik legnagyobb városába.
Igazából Ghent bejáratára egy hatalmas táblát kellett volna kitenni, ottjártunkor,- a felirat a következő lett volna GENT AZ ÁTÉPITÉS ALATT IS VÁLTOZATLANUL MŰKÖDIK.
Amerre a szem ellátott mindenhol építkezés, hatalmas méretekben. Érdekes, hogy egyszerre álltak neki a többhelyszines rekonstrukcióknak.
A város nagyon szép, még a zavaró átalakítások ellenére is, Itt is csatornák szelik át a várost, eredeti hangulatot adva ezzel. Az idő jónak látszott, így hajóba szálltunk, hogy a csatornákról szemléljük meg a várost.
Alighogy elkezdtük a várost nézni a hajóból,először csak kicsit, aztán egyre erősebben kezdett fújni a szél, ami aztán a harminc perces  hajóutunkat végigkísérte majd  azt eredményezte, hogy a  végén szinte karikába fagyva szálltunk ki a hajóból..
Annyira fáztunk, hogy muszáj volt felmelegednünk így betértünk  egy vendéglőbe, hogy egy forró levessel segítsünk vacogásunkon.. A teljesen egyszerű vendéglőben a meleg leves elfogyasztása után még rendeltünk egy spenótos quichet, amit olyan módon tálaltak fel, hogy bármely mesterszakács dicsére vált volna.
Ráadásul, még nagyon finom is volt.


.
Click to play this Smilebox photo album
Create your own photo album - Powered by Smilebox
Create a photo album

0 Comments:

Post a Comment

<< Home