Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Sunday, December 12, 2010

SVÁJC, LUZERN ( 66 )

Zürichből indultunk és rövid idő alatt megérkeztünk Luzernbe, ebbe a nagyon helyes svájci kisvárosba.
Luzern híres fedett fahidjáról, amit a középkorban építettek és ami  valóban egyedi  látványt nyújt. A Kapellbrücke vagy  angolosan Chapel Bridge nem egyenesen, hanem rézsútosan szeli át az alatta sebesen rohanó folyót, teljes egészében fából készült és mivel felülről is be van borítva, esős időben is kellemes a rajta való sétálás.Szerencsére most nem esett. A híd oldalát virágok borítják a híd belső részében pedig történelmi jelenetek képei vannak felfestve.

Amikor leértünk a hídról a másik parton, végigsétáltunk a következő híd után levő tó partján. Rendezett parkokon mentünk keresztül, de a szél már kissé felerősödött  így az óváros fele vettük az irányt. Díszes házak, míves céh táblák, szobrok,  szép kutak gondoskodtak arról, hogy gyakran  használjuk a fényképező gépet. Egy egész napot töltöttünk itt, késő délután indultunk vissza Zürichbe a szállás helyünkre. Igazán szép kirándulás volt, leszámítva a vasúti restiben az egy-egy  tál meleg ételért kifizetett horror számlát.

Click to play this Smilebox collage
Create your own collage - Powered by Smilebox
Customize a picture collage
VIDEO a cimre kattintva!

1 Comments:

  • At 12/15/2010 3:01 PM, Blogger laselle said…

    Nekem Svájc a szívem csücske, ha egyszer elhagyjuk Amerikát itt szeretnénk letelepedni. Nagyon köszi a beszámolót, izgatottan várjuk a folytatást:)))

     

Post a Comment

<< Home