Tucson Hungarians

Arizonáról, ahol élek. Magyarországról, Budapestről, ahol eddig éltem, valamint, azokról a dolgokról, amik érdekelnek, magam és talán mások szórakoztatására. Levélcim;tucsonhungarians@yahoo.com

Sunday, December 19, 2010

VISSZAÚT, BONYODALMAKKAL ( 77 )

A négy hét bizony hamar eltelt, és mi az utolsó esténket  töltöttük
Budapesten, hogy másnap november 7-én elinduljuk a visszafele vivő úton, szintén vonattal és hajóval.
Utunkat agusztus elsején kezdtünk meg és az arizonai Tucson városából indultunk, vonattal keresztül szeltük Amerikát, majd New Yorkból hajóval Angliába mentünk, aztán vonattal folytattuk utunkat Európán keresztül.
Előhúzgáltuk négy hete nem látott böröndjeinket és ismét bepakoltunk.Bekaptunk még egy szelet finom dobostortát a közeli finom cukrászda kínálatából, koccintottunk egy pohár Irsai Olivérrel aztán nemsokára eljött az indulás ideje.
Budapestről Londonba elutazni vonattal sokkal nehezebb feladat volt mint gondoltuk és csak ötszöri
Igen nem tévedés 5x-i átszállással tudtuk megoldani.
Az útiterv a következő volt. Budapestről Bécsbe, ott átszállni a Kölnbe tartó vonatra. Kölnből eljutni  Brüsszelbe onnan Eurostarral az alagúton át Angliába, Londonba,  majd onnan a hajókikötőbe Southamptonba.
A Keleti pályaudvarról indultunk, Bécs felé, ott vonatot cseréltünk és irány Köln. Kölnben hálókocsis szerelvényre  szálltunk, hogy  egy éjszakát a vonaton töltsünk. Mikor megláttuk a parányi hálófülkét egyszerűen ledöbbentünk. Hogy lehet ide beférni? Mi  még nagy nehezen bepréseltük magunkat, de csomagjaink a folyosón kint maradtak, és mivel a folyosó is szűk volt ide- oda húzogattam azokat, hogy az újabb felszállók ne akadjanak bele. A csomagok többszöri emelgetése, a szűk hely kezdte kikezdeni az idegeimet, mire a kalauznak megesett a szíve rajtunk és a mellettünk levő kabint megnyitotta a csomagjaink számára. Végre kifújhattam magam, de ez nem tartott sokáig a kellemetlenül szűk hálókocsiban még egy pocsék éjszaka is várt ránk, hol mert le akatunk csúszni az igen keskeny ágyról menetközben, vagy ha álltunk
a pályaudvari  hangosbemondó tett arról, hogy ne aludjunk.
Végre megérkeztünk Brüsszelbe. Itt felszálltunk a Eurostar Londonba tartó vonatára. Felszálltunk, elhelyezkedtünk és teltek a percek a vonat nem akart elindulni, aztán bemondták technikai probléma van, dolgoznak rajta, aztán azt is , hogy nem sikerült megcsinálni, és le kell szállnunk, hogy egy másik vágányról új szerelvénnyel induljunk majd.


Eurostar vonat, Franciaországból Angliába tart



Csomag le, végig húzva a vágányok mellett, liftbe be, liftből ki, mozgólépcső, a kijelölt hely megtalálása, aztán újbóli felszállás csomag elhelyezés. Ez a vonat szerencsére elindult, még ha két órával később is, mint az eredetinek kellett volna:, majd nemsokára a zsúfolt londoni pályaudvaron találtuk magunkat.
Itt a pénztárnál sült ki, hogy a Southamptonba induló vonat 3 perc múlva indul, és ha ez nem jó nekünk, akkor várni kell egy bő órát a következőre.
A pályaudvari várakozáshoz ilyen  fáradtan már nem volt semmi kedvünk, igy rohanva próbáltuk elérni a három perc múlva induló vonatunkat. Szerencsénk volt,  fel tudtunk szállni,  és már indult is.
Amikor elindult , már volt időm körülnézni a következőket láttam:
A vonat összes ülése foglalt volt, a folyósokon pedig,  vagy álltak az utasok vagy egyszerűen leültek a koszos földre. Sok választás nem lévén, az álldogálás mellett döntöttünk,
A vonat menet ideje több mint egy óra volt.Aztán megérkeztünk Southamptonba,késő este volt már, a tengeri felőli szél pedig erősen fújt.
Úgy beszéltük meg, hogy párom szállodát keres és én ott maradok a pályaudvaron a bőröndökkel.
Így is lett, és nemsokára egy közeli szállodába mehettünk.
Gyors tisztálkodás után mint egy zsák estünk be az ágyba, egyszerűen annyira fáradtak voltunk, hogy az ágyon kívül semmire nem tudtunk figyelni.
Az éjszaka közepén aztán arra ébredtünk, hogy iszonyúan fázunk.Az álmosságtól kissé bénán ekkor érzékeltük, hogy szobánkban nem működik a fűtés.
A plusz ágyról magunkra húztunk egy takarót és megpróbátunk aludni, ami persze a hidegtől nem jött össze.
Másnap reggel a recepción elnézést kértek tőlünk és adtak egy másik szobát, ahol leellenőrizték, hogy itt valóban jó a fűtés. Ezt persze a másikban is  megtehették volna mielőtt kiadják.Az angol szállodák nemcsak idefele, hanem a visszaúton is hozták a  rossz formájukat.
Még volt egy napunk a hajó indulásáig, amit  az álmosságtól zsibbadtan  sikerült valahogy átvészelni Southamptonban.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home